Додатки для суші – те, без чого складно собі уявити будь-яке частування ролами та салатами. А все тому, що саме вони відповідають за унікальні смаки, які ми так сильно любимо.
Додатки до японських страв від Суші-Го у Тернополі
Будь-які сусі та роли будуть мати нейтральний смак, якщо не використовувати разом з ними певні додатки, які надають солодкого, кислого, гострого або пряного смаку та аромату.
Серед найбільш популярних – паста з японського хрону, яка має характерний зелений відтінок. Васабі використовують для того, аби убезпечити свій шлунок під час прийому сирої, свіжої червоної та білої риби, а також інших морепродуктів. Характеризується особливим, гірким та гострим смаком та ароматом.
З соусів особливу увагу варто приділити саме соєвому. Він – основа усієї японської та азіатської кухні, оскільки використовується не лише як додаток до суші, а й безпосередньо як основний інгредієнт безлічі страв. Соєвий має унікальний, кисло-солоний смак, завдяки якому більш нейтральний рис набуває оригінального посмаку, а усі інгредієнти добре поєднуються між собою.
Варто відзначити також і унагі, який вважають рідним братом соєвого. Він складається майже з тих саме інгредієнтів, що й його попередник, однак має більш темний, насичений колір та інакший смак. Унагі вирізняється солодким посмаком, у результаті чого допомагає підкреслювати більш жирні інгредієнти, особливо – річкового вугра.
Якщо ви полюбляєте майонез, але не хочете робити його самостійно – замовте у нас трохи спайсі варіанту. Для його приготування використовуються традиційні, свіжі та натуральні інгредієнти, які доповнюються цікавим, пікантним рішенням. У результаті майонез оптимально підходить як заправка до салатів та й до темпура ролів.
А ось горіховий соус добре підійде тим гурманам, які віддають перевагу незвичайним смакам та сповна насолоджуються навіть ароматами страв на столі. Горіховий створений, звісно, з натуральних горіхів та інших додатків, а тому використовувати його краще з курячим філе, овочами та фруктами.