Чому до суші подають васабі та імбир?
Найпопулярнішою парочкою, разом з якою подають суші, є маринований імбир та трішки васабі. Звісно, це дуже смачно, гарно підкреслює різні інгредієнти та їх смакові якості, однак для чого насправді їх подають разом з японськими стравами?
Корисні властивості імбиру та васабі
Перш ніж говорити про те, чому їх подають до ролів, варто зрозуміти, у чому ж основні корисні властивості цих продуктів.
Імбир
Імбир відомий кожному з нас, адже сьогодні його можна придбати не лише під час замовлення суші та ролів з доставкою, а й безпосередньо у магазині у вигляді кореня, вкритого щільною оболонкою.
До корисних властивостей імбиру відносять:
- Наявність великої кількості ефірних олій у складі, завдяки яким загострюються відчуття, смакові та нюхові рецептори;
- У нього яскраво виражений заспокійливий ефект, що дозволяє зняти нервове напруження;
- Особливо добре імбир впливає на процес травлення, покращуючи його;
- Активно знижує рівень холестерину, піклується про здоров’я печінки.
Відзначимо, що імбир гарно впливає на серце, а також на печінку, допомагає позбавитись від відчуття запаморочення та мігрені.
Васабі
Більш відома нам як зелена паста, що створюється з японського хрону, має пікантний, незвичний та яскравий запах.
До унікальних властивостей васабі належать:
- Можливість подбати про здоров’я зубів, адже завдяки унікальним складовим, що є у його складі, знижується можливість появи карієсу;
- Покращує роботу серцево-судинної системи;
- Стимулює роботу шлунку, покращує процес травлення;
- Блокує розвиток негативних клітин у організмі, підвищуючи імунітет.
Васабі також є гарним вибором для людей, які страждають на підвищену масу тіла. Завдяки можливості впливу на шлунок, він допомагає відрегулювати вагу тіла, зменшуючи кількість калорій, які ми вживаємо.
Чому їх подають до суші?
Разом з ролами додатки подаються не лише тому, що вони досить поживні та корисні для організму, а з огляду на їх можливості.
Наприклад, біле коріння імбиру після процесу маринування отримує незвичайний, досить яскравий смак. Не секрет, що після частого вживання продуктів їх смаки поєднуються у роті й стає важко сказати, якими насправді є посмаки певних видів ролів. З цим допомагає впоратись саме імбир. Він «очищає» ротову порожнину, перебиваючи смаки страв, які ви з’їли до того. Завдяки цьому ви зможете відчути усі складові кожного окремого ролу.
Говорячи про васабі, варто відзначити, що у Японії його використовували як місцевий антисептик, за допомогою якого захищали свій організм. Оскільки традиційно суші готувались з сирої риби, була велика можливість отруїтися або ж захворіти на гельмінтів. Саме тому й куштувати васабі, адже він блокував розвиток мікроорганізмів на поверхні риби, роблячи її безпечною для вживання.
Сьогодні, коли європейські роли робляться з попередньо замороженої риби, боятися нічого. Однак традиція вживати васабі залишилась. Сьогодні японський хрін перетворився на пікантний додаток для тих, хто полюбляє гострі страви.